26 Mart 2026, Perşembe 15:57
Son Dakika | GÜNCEL

TMO'dan Fındık Satışları Hakkında Açıklama: Kabuklu Fındık Satışı Yok

TMO, fındık satışlarıyla ilgili yalan haberlere karşı kamuoyunu bilgilendirerek kabuklu fındık satışı gerçekleştirmediğini duyurdu.

Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı Tarım Kredi Kooperatifleri, fındık satışları hakkında yapılan asılsız haberlere resmi bir açıklama yaparak kamuoyunu bilgilendirdi.

Açıklamada, TMO'nun stoklarında bulunan kabuklu fındıkların, çeşitli imalatların yapılması amacıyla kullanıldığını kaydedildi. TMO, bu fındık ve fındık mamullerini, kendi iş yerleri ve kamu kuruluşları aracılığıyla makul fiyatlarla tüketicilere ulaştırmakta olduğunu bildirdi.

Son dönem uygulaması ile TMO, geçmiş yıllara ait sınırlı miktardaki fındıkların ekonomik değerini korumak amacıyla kavrulup iç piyasaya sunulması için Sakarya Başmüdürlüğü'ne yetki tanıdı. Bu süreçte kavrulmuş fındıkların kilosunun 750 liradan satışa sunulduğu, 50 kilogram çuvallı kavrulmuş fındığın ise yalnızca Sakarya Başmüdürlüğü'nden 700 liraya temin edilebileceği belirtildi.

TMO, bazı firmaların öne sürdüğü gibi fındık satışlarının piyasa üzerindeki etkisinin olumsuz olmadığını ve isteyen herkesin bu ürünleri satın alabileceğini vurguladı. Ayrıca, kabuklu fındık satışı konusunda herhangi bir hazırlıklarının olmadığını da ekledi.