26 Mart 2026, Perşembe 14:36
Son Dakika | EKONOMİ

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Gübre Temini İçin Tüm Tedbirleri Aldıklarını Açıkladı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Tokat'ta düzenlenen bir etkinlikte, gübre temini konusundaki önlemleri açıkladı. Bolat, bölgedeki savaşların enerji ve gübre tedarikine etkilerine değinerek, gerekli tedbirlerin alındığını vurguladı.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Tokat'ta gerçekleştirdiği fabrika açılışı ve il buluşması programı kapsamında önemli açıklamalarda bulundu. Erbaa Organize Sanayi Bölgesi'nde açılışını yaptığı iki yeni tekstil fabrikasında konuşan Bakan Bolat, ülkenin ekonomik büyüme süreci ve istihdam artışları hakkında bilgi verdi.

Açılışta yaptığı konuşmada, Türkiye'nin bulunduğu coğrafyadaki savaş risklerine ve bu durumun ekonomiye etkilerine vurgu yapan Bolat, 'Son 23 yılda sürekli büyüyen bir ekonomik yapıya sahibiz. Biz yasaların ve devlet yönetiminin sağlamlığı ile bu zorlu süreçleri aşıyoruz' dedi.

Bolat, gübre temini konusuna özel olarak değinerek, İran'da yaşanan savaşın enerji fiyatlarını ve gübre tedarikini olumsuz etkilediğini ifade etti. 'Hürmüz Boğazı'ndan geçen enerjinin yüzde 20'si, bölgedeki savaş durumundan etkileniyor. Uyguladığımız tedbirlerle gübre tedarikini güvence altına aldık' diye konuştu.

Bakan Bolat, ayrıca Tarım ve Orman Bakanlığı ile diğer ilgili kamu kuruluşlarının gübre depolama çalışmalarını yürüttüğünü belirtti. 'Bizim için tarım üretimi ve tedarik zincirinin devamlılığı çok önemli. Bu süreçte, üreticilerimizin yanında olacağız' dedi.

'Ekonomide güçlü olmak, güvenliğimizi artırıyor' diyen Bolat, Türkiye'nin diplomatik çabaları ve kriz yönetimindeki başarısının altını çizdi. Ülkenin zorlu dönemlerden başarıyla çıktığını ifade eden Bakan Bolat, halkın huzurunu sağlamak adına gerekli çalışmaların sürdüğünü belirtti.