09 Şubat 2026, Pazartesi 03:15
Son Dakika | GÜNCEL

Thodex Davasında İki Sanığın Ev Hapsi ile Tahliyesi Kararlaştırıldı

Anadolu 9. Ağır Ceza Mahkemesi, tutuklu sanıklar Güven ve Serap Özer'in ev hapsi şartıyla tahliye edilmesine karar verdi. Duruşma, taraf avukatlarının katılımıyla gerçekleşti ve duruşma, eksikliklerin tamamlanması için 17 Haziran'a ertelendi.

Anadolu 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde gerçekleştirilen duruşma, tutuklu sanıklar Güven ve Serap Özer'in Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katılmasıyla yapıldı. Sanıkların avukatları, duruşmada hazır bulundu.

Cumhuriyet savcısının yaptığı değerlendirmede, sanıkların tutukluluklarının devamını talep etmesi üzerine mahkeme heyeti önemli bir karar aldı. Yapılan değerlendirmeler sonrası, iki sanığın 'ev hapsi' şartıyla tahliye edilmesine hükmedildi. Mahkeme heyeti, davanın eksikliklerinin giderilmesi için duruşmayı 17 Haziran'a erteledi.

Dava Sürecinin Ayrıntıları

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 'Thodex' adlı kripto para borsasının kurucusu Faruk Fatih Özer'in, şirketi dolandırıcılık amacıyla kullandığı belirtiliyor. İddianamede, sanıkların 'suç işlemek amacıyla örgüt kurma' ve 'bilişim sistemleri kullanarak dolandırıcılık' gibi çeşitli suçlamalarla karşı karşıya olduğu ifade ediliyor. Toplamda 21 sanık için 12 bin 164 ile 40 bin 562 yıl arasında hapis cezası talep edildiği bildirildi.

Faruk Fatih Özer, 30 Ağustos 2022’de Arnavutluk’ta yakalandıktan sonra 20 Nisan 2023’te Türkiye’ye getirildi ve 23 Nisan’da tutuklandı. Mahkeme, 7 Eylül 2023 tarihinde verdiği kararda, sanıkları ağır hapis cezalarına çarptırdı. Ancak İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi, yerel mahkemenin hükmünü bozarak Faruk Fatih Özer’in tahliyesine karar verdi.

Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer, 1 Kasım 2025 tarihi itibarıyla Tekirdağ 1 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu'nda ölü bulunmuş ve bunun üzerine soruşturma başlatılmıştır.