Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde stajyer kız öğrencilere yönelik cinsel istismar iddiaları üzerine açılan davanın görüldüğü Ankara 57. Asliye Ceza Mahkemesi'nde önemli gelişmeler yaşandı. Duruşmaya, tutuklu sanıklar İbrahim Beşlioğlu, Durmuş Uğurlu, Recep Seven ve Halil İlker Güner'in yanı sıra taraf avukatları da katıldı. Mağdur aileleri ve milletvekillerinin de takip ettiği duruşmada, sanıklar kendilerini savunarak tahliye talebinde bulundu.
Tutuklu sanık Uğurlu, “2 aydır işlemediğim bir suçtan dolayı tutukluyum” diyerek tahliyesini istedi. Diğer sanık Beşlioğlu ise mağdura mesaj atarken stajyer olmadığını öne sürdü. Sanık Seven ise uzun yıllardır TBMM’de görev yaptığını belirterek, “Öğrenci yetiştirerek bugünlere geldim. Neden cezaevindeyim, çok mağdurum” dedi. Sanık Güner ise bugüne kadar hiçbir suçla anılmadığını savunarak ailesinin yaşadığı sıkıntıları aktardı.
Mağdur anneleri ise sanıkların tahliye edilmesinden duydukları kaygıyı dile getirerek, elektronik kelepçe veya uzaklaştırma talep ettiklerini ifade ettiler. Anne E.D., “İlla tecavüz edilmesi gerekmiyor. Belki de kızım söylemeseydi durum daha kötü olacaktı” ifadelerini kullandı.
Mağdur avukatı Cemile Karaboğa, duruşmaların gizli yapılması gerektiğini belirterek, sanıkların çocuğa karşı cinsel istismar suçunu işlediğini savundu. Duruşma sonunda mahkeme, tutukluluk süreleri ve kaçma şüphesi bulunmadığı gerekçesiyle sanıkların tahliyesine karar verirken, bir sonraki duruşmayı 15 Mayıs’a erteledi.
Bu dava, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın açtığı soruşturma sonucu gündeme gelmişti. Dava dosyasında, sanıkların mağdurlar üzerinde kamu görevi ve hizmet ilişkisinin sağladığı kolaylıkları kullanarak cinsel taciz suçunu işlediği iddia ediliyordu.