26 Mart 2026, Perşembe 14:37
Son Dakika | GÜNCEL

TBMM'de Gerilim: CHP'li Vekiller Akın Gürlek'in Yemin Törenini Engellemek İçin Kürsüyü İşgal Etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Adalet Bakanı olarak atanan Akın Gürlek ve İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi'nin yemin töreninde CHP'li vekillerin yaptığı müdahale, Meclis'te gergin anlara sebep oldu. Tartışmalar büyüyerek yumruklu kavgaya dönüştü.

HABER MERKEZİ- Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), bugün Adalet Bakanlığı'na atanan Akın Gürlek ve İçişleri Bakanlığı'na atanan Mustafa Çiftçi'nin yemin törenine sahne oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın atanması gereken bakanlar için okuyacağı Cumhurbaşkanlığı tezkeresi ile birleşen oturumda, TBMM Genel Kurulunun gergin bir havada açıldığı bildirildi.

Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ, yeni kabine üyelerini yemin etmeye davet etti. Anayasa'nın 106. maddesi gereğince Gürlek ve Çiftçi'nin ant içme süreci başlamadan önce, CHP Grup Başkanvekili Murat Emir kürsüye gelerek sert eleştirilerde bulundu. Emir, Gürlek'in hâlen başsavcılık görevine devam ettiğini vurgulayarak, siyasi amaçlarla yürütülen davalara dikkat çekti ve böyle birinin Adalet Bakanı olmasının kabul edilemez olduğunu savundu.

AK Parti Grup Başkanvekili Abdülhamit Gül, Bakanların millete hesap vererek yemin etmesi gerektiğinin altını çizerken, bu yetkinin Anayasa kaynaklı olduğunu ifade etti. Gül, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın helal oylarla göreve geldiğini ve bu süreçlerin gereğince yürütülmesi gerektiğini belirtti.

Olayın gerginliğinin artmasıyla birlikte, CHP'li vekillerin kürsüyü işgal etmesi ve yemin yapılmasına engel olma çabası bekleniyordu. Ancak, şu an için iki grup arasında karşılıklı sözlü tartışmalar devam ederken, herhangi bir işgal durumu yaşanmadığı ifade edildi.

TBMM'de Sözlü Tartışma Yumruklu Kavgaya Dönüştü

Yemin töreni öncesinde yaşanan tartışmalar, hızlı bir şekilde bir kavga ortamına dönüştü ve TBMM'deki gerginlik tırmandı. İlgili bakanların yemin etme süreci, tartışmaların artması sebebiyle belirsiz bir hale geldi.