Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad, 15 Mart'ta başlayan ve bölge ülkelerini kapsayan bir tur çerçevesinde Mısır Dışişleri Bakanı Abdulati'yi ağırladı. Resmi haber ajansı SPA'nın aktardığı bilgilere göre, Bakan Abdulati, Suudi Dışişleri Bakanı Faisal bin Ferhan ile bir araya gelerek iki ülke arasındaki ilişkilerin yanı sıra işbirliği olanaklarını masaya yatırdı.
Görüşmede, ayrıca Orta Doğu'daki güvenlik ve istikrarın sağlanması için gerilimi azaltma çabaları üzerindeki ortak görüşler de ele alındı. İki bakan, İran’ın Suudi Arabistan ve diğer Arap ülkelerine karşı sergilediği saldırgan tutumu kınadıklarını belirtti.
Bakan Abdulati'nin ziyaretinin, 28 Şubat'ta başlayan ABD-İsrail saldırılarına karşı İran tarafından hedef alınan ülkelerle dayanışma mesajı vermeyi amaçladığı ifade ediliyor. Mısır Dışişleri Bakanı'nın söz konusu bölge turunun beşinci durağını Riyad oluşturdu.