10 Mayıs 2026, Pazar 17:10
Son Dakika | GÜNCEL

Slovakya Başbakanı Robert Fico, 1 Mayıs'ta Fırında Ekmek Dağıtarak Emekçilere Destek Verdi

Slovakya Başbakanı Robert Fico, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutlamak amacıyla bir fırının gece vardiyasında çalışarak ekmek dağıttı. Fico, işçilerin emeklerine olan saygısını dile getirerek gurur duyduğunu ifade etti.

Slovakya'nın Başbakanı Robert Fico, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde çalışanlara destek olmak amacıyla dikkat çekici bir etkinlik gerçekleştirdi. Fico, bu özel günün anlamını vurgulamak için bir fırında gece vardiyasında çalışarak ekmek dağıttı.

Dağıtım sürecine katıldığını belirtip, "Fırın sahibiyle anlaştım ve gerekli bilgilendirmelerin ardından ekmek dağıtımına başladım. Dağıtım şoförüne de yardım ettim. Fırın, gün boyunca hazırladığı unlu mamulleri hastanelere teslim ettik" şeklinde açıklamalarda bulundu.

DUYGUSAL ANLAR

Dağıtım işleminin tamamlanmasının ardından Fico, "Bugün bu deneyimi yaşamak benim için anlamlıydı. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde dürüst çalışmanın değerini bir kez daha hissettim. Yaptığım işin hakkını verdim ve bu yüzden gurur duyuyorum" ifadelerini kullandı.

Fico'nun bu girişimi, Emekçilerin Bayramı'na olan saygısını gösterirken, sosyal medyada da geniş yankı buldu. #Slovakya ve #1Mayıs etiketleri ile paylaşımlar yapılmaya başlandı.