DUYGU ERDOĞAN / İSTANBUL - Bugünden itibaren okullarda ara tatil başladı. Bu tatil dönemi, haftanın sonunda Ramazan Bayramı ile birleşerek Türkiye’de turizmde hareketliliğe yol açacak. Özellikle Avrupa'dan Türkiye'ye gelecek turist akışı, nisan başındaki Paskalya tatili nedeniyle artış göstermesi bekleniyor. Savaş ortamı nedeniyle yabancı turistler endişeliyken, Türkiye’ye olan güvenleri ile rezervasyon yapmaya devam ettikleri hatırlatılıyor.
Son yıllarda artan savaşlar, turizm sektörünü de derinden etkileyerek tatil planlarını değiştirdi. İç savaş ve belirsizlikler nedeniyle Türkiye, alternatif tatil rotası olarak tercih edilmeye başlandı. Bu yıl, Ramazan ve Paskalya tatilleri, turizm bölgeleri için büyük bir fırsat yaratacak.
Baharın İle Birlikte Artan Talep
Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte, yurt içindeki oteller ilkbahar sezonunu açtı. Antalya başta olmak üzere, Karadeniz, İzmir ve Kapadokya gibi farklı destinasyonlar, günübirlik geziler ve turlar için yoğun ilgi görüyor. TatilBudur'dan Mustafa Kemal Çubuk, bu süreçte özellikle Antalya, Aydın ve Muğla'nın öne çıktığını belirtirken, yurt dışına yönelik turlar arasında ise İtalya, Fransa ve Balkanlar'ın dikkat çektiğini vurguladı.
Özel Kampanyalar ile Tatil Fırsatları
‘Her şey dahil’ konseptiyle sunulan tatil paketlerinde aileler için cazip ödeme seçenekleri sunuluyor. 3 gece 4 gün süren otel rezervasyonları 30 bin TL'den başlayıp, çocuklar için indirim fırsatlarıyla zenginleştiriliyor. Sezon yoğunluğunun ardından, Paskalya dönemi için Avrupa'dan gelen taleplerin yüksek olması da önemli bir gelişme olarak öne çıkıyor.
Fiyatlar önceki bayram dönemine göre değişmezken, yurt içi turlar ortalama 30-70 bin TL aralığında, yurt dışı turları ise 1.500 eurodan başlamaktadır.
Ulaşımda Ek Seferler
Tüm Otobüsçüler Federasyonu (TOF) Genel Başkanı Mustafa Yıldırım, 14 Mart’tan itibaren 12 bin ek otobüs bileti satışa sunulacağını duyurdu. Bayram süresince 8 milyon yolcu taşımayı hedeflediklerini belirten Yıldırım, tatil bölgelerine olan talebin arttığını ve şehirler arası seferlere olan ilginin de yükseldiğini ifade etti.
Antalya ve İstanbul’un Parlayan Yıldızları
Paskalya tatili için en yüksek talep, Antalya’ya gelirken, İstanbul da önemli bir destinasyon olarak yükseliyor. Ayrıca Kapadokya ve Bodrum gibi yerler de turistler arasında tercih edilmeye devam ediyor.
Araç Kiralama Talebi Yükseliyor
Ayrıca, araç kiralama hizmetlerine talep de arttı. Uygun fiyatlarla günlük kiralama imkanları sunulması nedeniyle, tatilciler hem konforlu hem de ekonomik seyahat etmeyi tercih ediyorlar. Günlük kira bedelleri 1.500 – 1.700 TL bandında değişirken, tatilcilerin uzun yol için yeni araçları tercih etmesi de dikkat çekiyor.