26 Mart 2026, Perşembe 15:58
Son Dakika | GÜNCEL

Sarıyer Oto Sanayi'nde Silahlı Saldırı: İki Genç Şüpheli Yakalandı

Sarıyer Maslak Atatürk Oto Sanayi'de gerçekleşen silahlı saldırıda 6 kurşun isabet eden iş yerlerinde hasar meydana geldi. Olayın görüntüleri güvenlik kameralarına yansıdı. İki şüpheli, yapılan detaylı çalışmalar sonucu yakalanarak gözaltına alındı.

Sarıyer'deki Maslak Atatürk Oto Sanayi, akşam saatlerinde yaşanan silahlı bir saldırının hedefi oldu. İki şüpheli, tabanca ile iki iş yerine ateş açarak olay yerinden kaçtı. Saldırı anı, güvenlik kameraları tarafından kaydedildi ve şans eseri kimsenin yaralanmadığı bildirildi.

SALDIRI ANININ GÜVENLİK KAMERASINA YANSIMASI

25 Şubat Çarşamba günü saat 18.00 sıralarında meydana gelen olayda, şüphelilerden biri iş yerlerine ateş açtıktan sonra motosikletle olay yerinden uzaklaştı. Ancak motosikletin arıza yapması nedeniyle yaya olarak kaçmak zorunda kaldılar.

POLİSTEN 30 SAATLİK ÇALIŞMA

Sarıyer Asayiş Büro Amirliği ekipleri, olaya dair güvenlik kamera görüntülerini inceleyerek şüphelilerin kimliklerini belirledi. 50 güvenlik kamerasını inceleyen polis, şüphelilerin taksiyle Sultangazi'ye gittiğini tespit etti. Burada bir otelde saklanan şüpheliler, sabaha karşı otelden çıkarak Gaziosmanpaşa'ya geçmeye çalışırken yakalandı.

HUSUMETİMİZ VARDI

İlk ifadelerinde, iş yeri sahipleriyle husumetleri olduğunu dile getiren 14 yaşındaki N.U. ve 17 yaşındaki B.Ö., adli işlemler için mahkemeye sevk edildi. İki şüpheli, 'Mala zarar verme', 'Genel güvenliği kasten tehlikeye sokma', ve 'Ateşli silahlar kanununa muhalefet' suçlamaları ile tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şüphelilerden N.U.'nun 18, B.Ö.'nün ise 12 suç kaydı bulunduğu öğrenildi.