26 Mart 2026, Perşembe 14:37
Son Dakika | GÜNCEL

Sarıyer'de Motosikletli Uyuşturucu Kuryesi Yakalandı: "15 Yıl Yattım, 15 Yıl Daha Yatarım"

Sarıyer'de durdurulan bir motosiklet sürücüsü, yapılan aramada yaklaşık yarım milyon lira değerinde 8.5 kilogram marihuana ile yakalandı. Gözaltına alınan sürücünün suç sicili dikkat çekti.

Sarıyer'de gerçekleştirilen bir operasyon sonucu, 'Dur' ihtarına uymayan bir motosiklet sürücüsü yakalandı. Olay, 12 Mart Perşembe akşamı Fatih Sultan Mehmet Mahallesi'nde meydana geldi. Sarıyer Asayiş Büro Amirliği ekipleri, uyuşturucu madde ticaretine yönelik düzenledikleri bir çalışmada, üzerindeki plakadan şüphelendikleri motosiklet sürücüsüne 'Dur' çağrısında bulundu. Ancak sürücü, uyarıyı dikkate almadan kaçmaya çalıştı.

Polis tarafından yakalanan sürücünün motosikletinin arka bölümünde yapılan detaylı aramada, piyasa değeri yaklaşık 500 bin lira olan 8.5 kilogram marihuana bulundu. Ayrıca, uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği düşünülen 4 bin lira nakit para da ele geçirildi.

Gözaltına alınan sürücü Emre Ç.'nin, poliste daha önceden 14 suç kaydı bulunduğu ve daha önce 'Kasten öldürme' suçundan 13 yıl hapis yattığı öğrenildi. Emniyetteki ilk ifadesinde ise, "15 yıl yattım, 15 yıl daha yatarım" diyerek durumu sükunetle karşıladığını belirtti.

Operasyondan sonra Emre Ç., adli makamlara sevk edildi. Savcılık tarafından 'Uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi. Sürücünün 2010 yılında işlediği cinayet suçu nedeniyle cezaevine girdiği ve 3 yıl önce serbest kaldığı bilgisi edinildi.