26 Mart 2026, Perşembe 14:36
Son Dakika | GÜNCEL

Şanlıurfa’da Trafik Denetimi Sırasında Kadın Polisleri Videoya Alan Sürücü Gözaltına Alındı

Şanlıurfa'nın Cengiz Topel Mahallesi'nde, trafik denetimi sırasında bir özel halk otobüsü sürücüsü kadın polisleri cep telefonuyla kaydetmeye başladı. Olay, sürücünün polislere hakaret edip araca el koymayı engellemeye çalışmasıyla sonuçlandı ve gözaltına alınmasına yol açtı.

Şanlıurfa'da dün öğle saatlerinde bir trafik denetimi sırasında ilginç bir olay yaşandı. Cengiz Topel Mahallesi'nde görevli trafik ekipleri, ihlal nedeniyle durdurdukları bir özel halk otobüsünü bağlamak üzere harekete geçti. O esnada başka bir özel halk otobüsü sürücüsü olan M.A.S., kadın trafik polislerini cep telefonuyla kaydetmeye başladı.

SÜRÜCÜDEN POLİSLERE HAKARET

Sürücü M.A.S., kadın polislere hakaret ederek aracın bağlanmasını engellemeye çalıştı ve kaydettiği görüntüleri sosyal medya platformları ve yerel haber kaynakları üzerinden paylaştı. Bu durum, Şanlıurfa Valiliği tarafından yapılan açıklamada da yer aldı. Açıklamada, M.A.S.'nin, polis memurlarına hakaret ettiği ve aracı bağlanma işlemlerine karşı durmaya çalıştığı belirtilerek, şüphelinin gözaltına alındığı ifade edildi.

VALİLİKTEN RESMİ AÇIKLAMA

Şanlıurfa Valiliği, Cengiz Topel Mahallesi'nde resmi trafik ekibinin bir özel halk otobüsü sürücüsüne idari yaptırım uygulama amacıyla hareket ettiğini duyurdu. Olay sırasında, M.A.S.’nin görevli memurlara hakaret ederek kayda geçtiği ve bu görüntüleri sosyal medyada paylaştığı kaydedildi. Ayrıca, sürücünün 'Görevi yaptırmamak için direnme, özel hayatın gizliliğini ihlal ve hakaret' suçlamalarıyla gözaltına alındığı öğrenildi.

TARTIŞMA ANI KAYIT ALTINDA

Sosyal medya platformlarında yayımlanan görüntülerde, sürücü ve kadın trafik polisi arasında geçen tartışma anları dikkat çekti. Görüntülerde, sürücünün polis memuru şefine, “Elinden geleni ardına koyma, benim arkamda devlet var,” diyerek tehdit edildiğini ifade etmesi duyulabiliyor.