Hakkari'nin Şemdinli ilçesi, ramazanın ilk iftarını havanın en erken karardığı bölgelerden biri olarak düzenledi. Vatandaşlar yöresel lezzetlerle oluşturulan sofralarda bir araya geldi.
Ramazan ayının coşkusu, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde gerçekleştirilen ilk iftar ile başladı. Ülke genelinde akşam ezanının en erken okunduğu yerlerden biri olan Şemdinli, toplu iftar keyfine ev sahipliği yaptı.
Saat 17.52'deki ezan ile oruçlarını açan bölge sakinleri, birlik ve beraberlik için dua etti. Şemdinli'deki iftar sofralarında, yöreye özgü lezzetler öne çıktı. İlçe sakinlerinden Haşim Karadeniz, bu özel anı paylaşmanın sevincini ifade ederek, "Tüm İslam aleminin ramazanını kutluyoruz. Türkiye'nin ilk iftarını açmaktan mutluluk duyuyoruz," dedi.