09 Şubat 2026, Pazartesi 03:13
Son Dakika | GÜNCEL

Ramazan Öncesi Gıda Denetimleri Sıkılaştırıldı

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, Ramazan döneminde vatandaşların güvenilir gıdaya ulaşmasını sağlamak amacıyla gıda maddelerinin denetimlerinin artırılacağını açıkladı. Tüm gıda işletmeleri eş zamanlı olarak denetlenecek.

Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte, Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, vatandaşların sağlıklı ve güvenilir gıdaya erişimlerini garanti altına almak için gıda ürünlerinin daha sık denetleneceğini duyurdu. Un ve unlu mamuller, ekmek, tatlılar, et ve süt ürünleri gibi temel gıdalar ile yumurta gibi ürünler, denetim süreçlerinde öncelikli olarak yer alacak. Yumaklı, marketler, fırınlar, pastaneler ve toplu tüketim alanlarının denetleneceğini belirterek, “Ekiplerimiz hijyen standartları, ürün saklama koşulları, son kullanma tarihleri ve ürün kayıtlarını Ticaret Bakanlığı ile birlikte kapsamlı bir biçimde inceleyecek. İhlal tespit edilen işletmelere gerekli yaptırımlar uygulanacak. Ramazan öncesi ve süresince sofralarımıza gelen tüm ürünlerin güvencesini sağlamak için çalışmalarımız devam ediyor.” şeklinde konuştu.

Fahiş Fiyata Müdahale

Ekonomik denetimlerin artırılması gerektiğini vurgulayan Bakan Bolat ise, maliyet artışlarına karşı tedbirler aldıklarını dile getirdi. Bu bağlamda, gıda ve temel tüketim ürünlerine yönelik haksız fiyat artışları, stokçuluk ve diğer fahiş fiyat uygulamalarına karşı denetimlerin 81 ilde gerçekleştirilmekte olduğunu ifade etti.

Bolat, marketler, zincir mağazalar ve toptancılar dahil olmak üzere birçok işletmenin denetim kapsamına alındığını hatırlatarak, “Fiyat etiketleri, kasa-raf uyumları ve stok hareketleri detaylı bir şekilde inceleniyor. Tarım ve Orman Bakanlığı ile iş birliği içerisinde, gıda arzının sürekliliği ve piyasa dengesinin korunması adına eş zamanlı çalışmalar yürütülmektedir. Haksız fiyat artışlarına karşı kesinlikle müsamaha gösterilmeyecek.” diyerek güçlü bir mesaj verdi.