Kanada'nın Toronto'dan Halifax'a sefer yapan Porter Airlines'a ait yolcu uçağı, inişinin ardından karla kaplı pistte kayarak pistten çıktı. Çarpıcı olay, 64 kişiyi uzun bir tahliye sürecine maruz bıraktı.
Porter Airlines'a ait Embraer E195-E2 tipi yolcu uçağı, Toronto'dan kalkarak Halifax Stanfield Havalimanı'na iniş yaptığında beklenmedik bir olayla karşılaştı. Uçak, karla kaplı pistte kayarak pistten çıktı ve kara saplandı. Uçakta toplamda 59 yolcu ve 5 mürettebat bulunuyordu.
2.5 Saatlik Zorlu Tahliye
Yolcular, uçak pistten çıkmasının ardından yaklaşık 2.5 saat süren bir tahliye süreci yaşadı. Neyse ki, olay sonucu herhangi bir yaralanma meydana gelmedi. Kanada Ulaştırma Güvenliği Kurulu, uçağın hasar görmediğini bildirdi ve olayla ilgili inceleme başlatıldığını açıkladı.