İspanya'nın başbakanı ve Sosyalist Enternasyonal Başkanı Pedro Sanchez'in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İran konusuna dair tutumlarını güçlü bir şekilde ifade etti. Özel, "İran konusunda tüm dünyadaki ilerici ve demokrat kesimlerin gurur kaynağı olan bir duruş sergileyen değerli dostum Pedro’yu burada tebrik etmek isterim" diyerek Sanchez'e destek verdi.
Özel, sözlerine devam ederek, "Bu savaş yalnızca bölgemizi değil, tüm dünyayı derin bir krize sürükleme riski taşımaktadır. İran rejimi kendi yurttaşları üzerinde uyguladığı baskıcı ve zalim politikalarla tanınmaktadır. ABD ve İsrail ise asla demokrasi havarisi olarak görülmemelidir. Demokrasi, bombalarla değil, halkın iradesiyle yerleşir" ifadelerini kullandı. CHP lideri, İran'ın geleceğinin belirlenmesinde asıl aktörün o ülkenin vatandaşları olduğunu vurguladı ve partinin gündeminin barış için demokrasi olması gerektiğini söyledi.
CHP Genel Başkanı, 98. mitingini 14 Mart Cumartesi günü Uşak'ta yapacağını, 99. mitingini 18 Mart Çarşamba günü İstanbul Saraçhane'de gerçekleştirileceğini ve 100. mitingini ise Çanakkale'de düzenleyeceğini belirtti. Mitinglerin katılım açısından önem taşıdığına dikkat çeken Özel, "Mitingler seçmeni canlı tutuyor. Devam etmesi gerekiyor" dedi. MEHTAP GÖKDEMİR Ankara