Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, sosyal medya platformu X üzerinden yayınladığı mesajda, Amerika Birleşik Devletleri ile İran İslam Cumhuriyeti arasında tarihi bir barış anlaşmasının sağlandığını duyurdu.
Şerif, taraflar arasında gerçekleştirilen yoğun diplomatik görüşmeler sonucunda ABD ve İran'ın, Lübnan dahil olmak üzere tüm askeri operasyonları derhal ve kalıcı olarak sonlandırma kararı aldığını ifade etti.
Resmi imza töreninin 19 Haziran Cuma günü İsviçre'de gerçekleştirileceğini belirten Şerif, anlaşmanın oluşturulmasında katkıda bulunan tüm ülkeler ile arabuluculara teşekkür etti.
Başbakan, bu süreçte Katar yönetiminin önemli bir rol üstlendiğini, ayrıca Suudi Arabistan ve Türkiye'ye de destekleri dolayısıyla minnettar olduğunu dile getirdi.
Aynı zamanda, anlaşmanın hayata geçmesiyle birlikte arabulucuların bu hafta çeşitli görüşmelere ev sahipliği yaparak teknik müzakerelere devam edeceğini ve resmi imza töreninden önce temasların süreceğini duyurdu.