İstanbul'da birçok yıl özel bir şirkette görev yaptıktan sonra emekli olan ve 2017 yılında eşiyle birlikte memleketi Safranbolu'nun Kuzyakaköseler köyüne yerleşen 54 yaşındaki Miraç Erol, yaşamında geçirdiği kazalarla herkesin dikkatini çekiyor. Erol, ölümle mücadelesinin ilk büyük sınavını 2000 yılında geçirdiği korkunç bir trafik kazası ile vermiş, bu kazanın ardından uzun süre hastanede tedavi görmüştür. Tedavisinin ardından iş hayatına geri dönen Erol, 2005 yılında ikinci kez trafik kazasına kurban gitmiş ve bu olay sonucunda beli kırılarak neredeyse bir yıl süreyle yatağa bağımlı kalmıştır.
Erol’un yaşamındaki talihsizlikler bununla da bitmez. 2015 yılında yaşadığı üçüncü trafik kazası sonucunda emekli olma kararı almış ve Safranbolu’ya dönmüştür. Doğa yürüyüşü sırasında bir ayının saldırısına uğrayan Erol, uçurumdan düşmesine rağmen hayatta kalmayı başarmıştır. Ancak 2025 yılında peş peşe üç kez kalp krizi geçirmesi, onun için yeni bir yaşam mücadelesi başlamıştır.
Erol, hastaneden taburcu olduktan sonra hayata bakış açısını değiştiren bir karar verdi. Kendi ifadeleriyle "dokuz canlı kediler" benzetmesi yaparak, yaşadığı deneyimlerin ardından kendi mezarını kazmaya karar verdi. Erol, bu davranışını "İçimden geldi, bu hisle mezarımı kazdım" sözleriyle açıkladı.
Kararı çevresi tarafından başlangıçta hayretle karşılanan Erol, bu durumu açıklarken geride bıraktığı tecrübelerinin ağırlığını vurguladı. Eşinin de yaşadığı bu süreçten haberdar olduğunu ve kabullenmiş olduğunu belirten Erol, "Böyle bir şey yapmamı sorguladılar ama ben hislerime güvendim," dedi. Hayatta kaldığı tehlikeleri anlatırken, ayı saldırısından nasıl kurtulduğunu ve yaşam mücadelesindeki zorluklarını aktardı. "O can havliyle ayıdan kaçtım. Yanımda bir ağaç olmadığı için düşerek kaçtım ve o sayede hayatta kaldım," ifadeleriyle durumu anlattı.