26 Mart 2026, Perşembe 14:34
Son Dakika | GÜNCEL

Motosiklet Plakasını Kapatmanın Bedeli: 140 Bin TL Ceza

Manavgat'ta, plakasını beyaz kağıtla kapatan motosiklet sürücüsüne 140 bin TL ceza kesildi. Sürücü, bu davranışının başkaları tarafından yapılmaması gerektiğini vurguladı.

Manavgat Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Trafik Denetleme Büro Amirliği'nde görevli Şahin ekibi, Aşağı Hisar Mahallesi Gülveren Caddesi üzerinde devriye gezerken ilginç bir olaya şahit oldu. Plakasının üzerini beyaz bir kağıtla kapatarak trafikte seyir eden 07 BDL 674 plakalı motosiklet, ekip tarafından durduruldu.

Motosikletin sürücüsü Dilek Yıldız'a, "Araç plakasının farklı okunmasına veya okunamamasına bilerek neden olacak şekilde plakasında değişiklik yapmaktan" 140 bin TL idari para cezası uygulandı. Aynı zamanda motosiklet, otuz gün süreyle trafikten men edilerek yediemin otoparkına çekildi.

Dilek Yıldız, motosiklet sürücüsü olarak cezadan kaçmak amacıyla plakayı kapattığını belirterek, "Vallahi bugün kaskım çalındı. Ehliyetim ve muayenem her şeyim tam. Kasktan ceza yemeyeyim diye ergenlere uyup plakayı kapattım. Ancak ceza 140 bin lira. Plakanızı kapatmayın, kasktan cezanızı yiyin" şeklinde konuştu. Yıldız, bu durumu esprili bir dille aktarırken diğer sürücülere de uyarıda bulundu.