İtalya'nın kuzeyindeki Modena kentinde meydana gelen korkunç olayda, bir sürücü aracıyla yayaların arasına dalarak 8 kişiyi yaraladı. Yaralılardan 4'ünün sağlık durumunun ağır geçtiği bildirildi. Yetkililer, yaralılardan bir kadının iki bacağının ampute edilmesi gerektiğini açıkladı.
Olay sonrasında sürücü, aracıyla bir mağaza vitrinine çarparak dururken, aracından bıçakla inmiş ve kendisini kovalamaya çalışan bir kişiyi yaralamıştır. Şüpheli, çevredeki vatandaşlar tarafından etkisiz hale getirilmiştir.
ŞÜPHELİ KİMDİR?
31 yaşındaki saldırganın Fas kökenli bir İtalyan vatandaşı olduğu belirlendi. İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, olayı “son derece ciddi” olarak nitelendirerek, planlanan Kıbrıs ziyaretini iptal etti ve pazar günü yaralıları ziyaret etme kararı aldı.
Olay Anı ve Tanık İfadeleri
Yerel saatle 16.30’da Modena’nın tarihi merkezi Via Emilia Caddesi’nde yaşanan olayda, tanıklar aracın aniden hızlanarak saatte 100 kilometre hızla yayaların arasına daldığını belirtti. Bir tanık, 'İnsanların havaya savrulduğunu gördük' ifadelerini kullandı.
PSİKİYATRİK GEÇMİŞİ VAR
Modena Valisi Fabrizia Triolo, şüphelinin daha önce “şizoid bozukluklar” nedeniyle bir ruh sağlığı merkezine başvurduğunu, ancak izinin kaybolduğunu aktardı. Modena Belediye Başkanı Massimo Mezzetti, sürücünün kasıtlı bir şekilde yayalara çarptığını ve sonrasında elinde bıçakla araçtan indiğini açıkladı.
SALDIRGAN DURDURULDU
Olay sırasında yaralılara yardım etmeye çalışan Luca Signorelli isimli bir şahıs, kaçan saldırganı kovalamış. İtalya medyasına yaptığı açıklamada, saldırganın elindeki bıçakla kendisine saldırdığını ve başına darbe aldığını, ancak çevredeki kişilerin müdahalesiyle şüpheliyi durdurmayı başardığını söyledi. Şüphelinin işsiz olduğu ve sabıka kaydının bulunmadığı öğrenildi.