Antalya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü, dolandırıcılık vakaları üzerine yaptığı çalışmalarla dikkat çekiyor. Son olarak, C.G. isimli bir vatandaş, kendisini MİT görevlisi olarak tanıtan bir kişinin telefonla arayarak korku ve baskı oluşturduğunu ve bu kişi tarafından yönlendirilerek 59 bin avro kaybettiğini bildirerek şikayette bulundu.
İlgili birimler hemen harekete geçerek, C.G.'nin dolandırıcı E.Ç. ile iletişimde olduğunu saptadı. Gelişen olaylar sonucunda, E.Ç. dolandırılan C.G.'nin bankadan çektiği 42 bin avroyu almak üzere geldiğinde polis tarafından suçüstü yakalandı.
Polis ekipleri, C.G.'ye ait 42 bin euroyu teslim alırken, E.Ç.'nin cep telefonuna da el konuldu. Şüpheli, Emniyet'teki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi ve çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.