Eskişehir'in Mihalgazi ilçesinde yaşayan kadınlar, kendi yöresel kıyafetleri nedeniyle sosyal medya üzerinden hedef alınan Belediye Başkanı Zeynep Güneş’i desteklediklerini belirtti. Kadınlar, tülbent ve şalvar giymenin kendileri için bir gurur kaynağı olduğunu dile getirerek, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın toplantılarında kendilerine olan desteklerinin kendilerini daha da güçlendirdiğini ifade etti.
Benzer kıyafetler ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daveti üzerine TBMM Grup Toplantısı’na katılan Mihalgazili kadınlar, bu deneyimin kendileri için çok değerli olduğunu vurguladı. Başkan Güneş’in ablası Yurdanur Güneş, köklü bir kültürü temsil ettiklerini hatırlatarak, geçmişten gelen bu kıyafetlerin kendileri için sadece bir giyim biçimi olmadığını belirtti.
Başkan Güneş, kendisine yapılan eleştirilerin kişisel saldırı değil, köylü kadınlara yapılan bir hakaret olduğunu kaydederek, bu sorunla başa çıkma konusunda kendilerine sürekli destek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a minnettar olduklarını ifade etti.
Kadınlar, örf ve adetlere bağlı kalmanın, yöresel giysileri giymenin kendilerini güçlüleştirdiğini belirterek, her zaman geçmişine sahip çıkan bireyler olarak bu kıyafetlerle gurur duyacaklarını söyledi. Zeynep Güneş, Cumhurbaşkanı'nın her zaman onlara güler yüzle yaklaştığını ve özellikle yöresel kıyafetlerin temsil gücünün altını çizdi.
Birçok kadın, başkanlarının giyimi nedeniyle yaşadığı eleştirilerin kendilerini yaraladıktan sonra yeniden güçlü duruşlarını sergilemek için bir araya geldiklerini dile getirerek, bu olayın kendilerini birleştirdiğini aktardı.