21 Mayıs'ta Manisa'nın Yunusemre ilçesinde yaşanan üzücü olay, dikkatleri aile içi şiddet konusuna çekti. 5. sınıf öğrencisi R.B.D., okuldaki öğretmeninden acıktığı için harçlık istemesi üzerine babası S.D.'ye bildirildi. Aynı gün akşamı eve dönen R.B.D., babasının öfkesini üzerinde buldu ve darbedildi.
Bir sonraki gün, çocuğun annesi Derya K. tarafından fark edilen morarmalar, aile içindeki problemleri gün yüzüne çıkardı. R.B.D., başlangıçta yaşadıklarını anlatmakta tereddüt etse de, annesinin ısrarları sonucunda babası tarafından darbedildiğini açıkladı. Derya K., durumu kriz anında çözmek için hızlıca harekete geçti; çocuğunu Manisa Şehir Hastanesi'ne götürdü ve darp raporu alarak emniyete başvurdu.
Derya K., eski eşiyle 7 yıllık evliliklerinin ardından iki çocuk sahibi olduklarını belirtirken, durum nedeniyle maddi sıkıntılar yaşadığını da dile getirdi. R.B.D., yapılan başvuru neticesinde devlet koruma altına alındı ve bir yurtta kaldı. Derya K., “Şu anda yanında alacak durumum yok. Babasının şiddeti nedeniyle ona verilmiyor,” diyerek çocuğunun güvenliği için endişelerini ifade etti.
Derya K., eski eşinin pişmanlık duyduğunu öne sürdüğünü ancak bunun yaşananları değiştirmediğini vurguladı. Çocuğun başındaki morarmaların ciddiyetine dikkat çekerek, “Oğlumun bu tür olaylardan uzak kalmasını istiyorum,” dedi.
Bu olay, toplumda aile içi şiddetin ciddiyetini bir kez daha gözler önüne sererken, R.B.D.'nin durumu üzerine yetkililerin attığı adımlar ve gözetimi sonuçları açısından büyük önem taşımakta.