Beşiktaş ilçesinde bulunan Yapı Kredi Plaza önünde bir polis noktasına yönelik gerçekleştirilen terör saldırısında, olayla ilgili gözaltına alınan 30 yaşındaki terörist Ahmet İmrak'ın durumu gelişmeye devam ediyor. Söz konusu saldırının ardından hastanede tedavi edilen İmrak, tedavi sürecinin tamamlanmasının ardından Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.
İşte burada savcılık tarafından ifadesi alınan İmrak, tutuklanma talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturmada daha önce gözaltına alınan 12 şüpheliden 9’u mahkemece tutuklanmış, 2 kişiye adli kontrol uygulanmış ve 1 kişi ise serbest bırakılmıştı.
Ayrıca, adli süreç içerisinde daha sonra sevk edilen 4 şüpheli ile terörist Onur Çelik’in de tutuklanmasıyla birlikte soruşturma kapsamındaki toplam tutuklu sayısı 14'e ulaştı. Yetkililer, soruşturmanın titizlikle devam ettiğini belirtirken, saldırıyla ilgili gelişmeleri yakından takip ettiklerini açıkladı.