MİTHAT YURDAKUL / Ankara - Tarım ve Orman Bakanlığı, kuş gribi riski nedeniyle tavuk gibi kanatlı hayvanların satışına yönelik yeni kısıtlamaların getirilacağını duyurdu. Açıklamada, hayvan satış yerlerinde, açık alanlarda ve semt pazarlarında kanatlı hayvanların satışının yasaklanacağı ifade edildi. Bu çerçevede, valilikler, kaymakamlıklar ve belediyeler işbirliği halinde önlemler alacak.
Özellikle sosyal medya üzerinden yapılan kanatlı hayvan satışlarına karşı denetimlerin artırılacağı belirtiliyor. İlgili birimler, sosyal medya platformları üzerinden gerçekleştirilen satışları takip ederek, gerekli kontrolleri gerçekleştirecek. Ayrıca, veteriner kontrol istasyonları ile ülke genelindeki kanatlı hayvan ve ürün sevklerindeki denetimler artırılacak.
Yerli kesimhanelerin sıkı denetim altında tutulacağı, gelen tavukların kesim süreçlerinin titizlikle inceleneceği kaydedildi. Ayrıca, tarım ve orman müdürlüklerine gelen ihbarların hızlı bir şekilde değerlendirilmesi için önceden planlamaların yapılacağı bildirildi.
Sosyal Medya Üzerinden Kanatlı Hayvan Satışları
Sosyal medya platformlarında, ördek, kaz ve çeşitli tavuk türlerinin satışına rastlamak mümkün. Bu kanatlı hayvanlar, yumurtlama aşamasındaki yarka tavuklardan, yetişkin kekliklere kadar geniş bir yelpazeyi kapsıyor. Alıcılar, bu hayvanları kapıda ödeme seçeneği ile teslim alabiliyor.