Kolombiya'nın Cundinamarca bölgesindeki Sutatausa belediyesinde bulunan La Ciscuda madeninde büyük bir patlama gerçekleşti. Ulusal Madencilik Ajansı'nın yaptığı açıklamalara göre, bu talihsiz olay sonucunda 9 işçi hayatını kaybederken, 6 işçi yaralanarak hastaneye kaldırıldı.
PATLAMANIN NEDENLERİ NELER?
9 Nisan'da gerçekleştirilen bir denetim sırasında, madende gaz birikimi ve terkedilmiş tünellerin yetersiz yalıtımı gibi ciddi güvenlik riskleri tespit edilmişti. Bu tespitlerin ardından madenin havalandırma ve toz kontrol sistemlerinin iyileştirilmesi için çeşitli önerilerde bulunulmuştu.
Şu an itibarıyla, patlamanın metan gazı birikiminden kaynaklanmış olabileceği düşünülüyor. Yetkililer, olay sonrası bölgedeki güvenlik önlemlerinin artırılması için çalışmalar yürütmeye başladıklarını açıkladı.