25 Mayıs 2026, Pazartesi 21:45
Son Dakika | EKONOMİ

Kırşehir'de 830 Kilogram Ağırlığında İnek 300 Bin TL'ye Satıldı

Muş'tan Kırşehir'e hayvan satışı için gelen besici Can Sönmez, 830 kilogram ağırlığındaki yaylım ineğini 300 bin TL'ye sattı. Sönmez, bu fiyatla bir otomobil alabileceklerini belirtti ve pazardaki hayvan satışlarının artış gösterdiğini ifade etti.

Muş'tan Kırşehir'e hayvan satışı yapmak amacıyla gelen besici Can Sönmez, dikkat çeken bir satış gerçekleştirdi. 830 kilogram ağırlığındaki yaylım ineğini 300 bin TL'ye sattığını belirten Sönmez, "Hayvanlarımız yayla malı. Bu fiyata galeriye gitsek bir araba alabiliriz. Geçtiğimiz yıla göre bu yıl satışlarımız daha iyi" dedi.

Hayvanını satmak üzere canlı hayvan pazarına gelen başka bir besici Asım Bıyıklı, 2 yıl boyunca özenle baktığı hayvanı için 275 bin TL talep etti. Bıyıklı, "Hayvanlar 6-7 ay yaylımda kaldı, geri kalan zamanda kuru besiyle beslendi. Uzun bir zamanın ardından hayvanlarımızın değeri için buradayız" ifadelerini kullandı.

Canlı Hayvan Pazarı Genel Sekreteri Battal Çelik, pazardaki hareketliliği değerlendirerek büyükbaş hayvanların yaklaşık yüzde 60'ının satıldığını ifade etti. Çelik, ayrıca vatandaşların büyükbaş hayvanlara yöneldiklerini, sık sık ortak alımlar yapıldığını da sözlerine ekledi.