10 Nisan 2026, Cuma 00:53
Son Dakika | GÜNCEL

Kırgızistan'da 16 Gün Kuyuda Mahsur Kalan Adam Kurtarıldı

Kırgızistan'ın Batken bölgesinde 65 yaşındaki bir adam, bahçesindeki derin kuyuda 16 gün mahsur kaldı. Su akışını kontrol etmek için girdiği kuyuya düşen adam, sonunda çocukların yardımıyla kurtarıldı.

Kırgızistan'da yaşanan trajik bir olayda, 65 yaşındaki bir adam, bahçesindeki 18 metre derinliğindeki kuyuya su akışını kontrol etmek amacıyla indi. Ancak, kuyuya inerken kullandığı merdivenin kırılması sonucu içerde mahsur kaldı.

Adam, kuyudan çıkamadan günler geçirmiş, çevresindekilere yardım çağrısı yapma imkanı bulamamıştı. 16 gün boyunca yalnızca kuyuya sızan su ile hayatta kalan yaşlı adam, nihayetinde bahçede oynayan çocukların sesine dikkat çekmesi ile kurtarma ekipleri tarafından bulundu.

Kurtarıldıktan sonra hastaneye kaldırılan adamın zayıf düştüğü ancak kurtuluşunun ardından sağlık durumunun stabil olduğu bildirildi. Bu olay, yerel halkın dikkatini çekerek, güvenlik önlemlerinin gözden geçirilmesine sebep oldu.