Kıbrıs'ta yayın yapan Skala Times gazetesi, sosyal medyada yankı uyandıran bir habere imza attı. Habere göre, Limasol bölgesindeki Trozena köyü, İsrailliler tarafından satın alınmış durumda. Bu durum, yerel halkın kiliseye girişinin engellendiği bilgisiyle birlikte büyük bir tartışma başlattı.
'KÖY İSRAİLLİLERİN MÜLKİYETİNE GEÇTİ'
Gazete ile konuşan bir polis yetkilisi, bölgedeki kapsamlı arazilerin İsrail vatandaşlarının mülkiyetine geçtiğini doğruladı. Bunun sonucunda, kilisenin özel mülkiyet alanında kalması durumunda erişimin kısıtlanabileceği ifade edildi. Polis, kamuya açık yolların herkes tarafından kullanılabileceğini, herhangi bir kamu alanının kapatılması durumunda vatandaşların derhal yetkililere bildirmesi gerektiğine dikkat çekti.
YETKİLİLERDEN YANIT BEKLENİYOR
Eski milletvekili George Perdikis, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada Trozena köyüne ve Aziz Georgios Kilisesi’ne vatandaşların erişiminin engellendiğine dair duyumlar aldıklarını belirtti. Perdikis, bölgedeki çok sayıda arsanın ve konutun, İsrail’le bağlantılı bir şirket tarafından satın alındığını ve bu şirketin mevcut yapıları yıktığına dair şikayetlerin olduğunu aktardı.
Perdikis, bu bölgenin sit alanı kapsamına girdiğini ve yetkililerden bu durumla ilgili açıklama yapmasını talep ettiklerini vurguladı.
'HALKTA ENDİŞE YARATIYOR'
Perdikis, Baf kentinde de benzeri bir durumun yaşandığını ve burada farklı ülkelerden iş insanlarının ilgisinin görüldüğünü dile getirerek, yetkililerden bu konu hakkında bir açıklama beklediklerini ifade etti. GKRY’deki yabancılara yapılan büyük arazi satışlarının, adanın demografik ve sosyal geleceği için endişe kaynağı olduğu belirtiliyor, sorunun acilen kurumsal bir yanıt verilmesi gerektiği vurgulanıyor.