26 Mart 2026, Perşembe 14:39
Son Dakika | GÜNCEL

Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan'dan AK Parti Sorularına Cevap: 'Bağımsızım, Hizmete Devam'

Ankara'nın siyasi gündemi, Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan'ın CHP'den istifası ve yaşadığı krizle çalkalanıyor. Özarslan, CHP lideri Özgür Özel'e yönelik ağır suçlamalarda bulundu ve partisinden ayrıldığının altını çizdi. Başkan, AK Parti'ye katılacağına dair iddiaları da yanıtladı.

HABER MERKEZİ- Ankara'da gece yarısı yaşanan istifalar ve suçlamalar, siyasi havayı gerdi. Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, CHP lideri Özgür Özel’in kendisine ve ailesine yönelik “ağza alınmayacak küfürler” ettiğini öne sürerek partiden ayrıldığını açıkladı. Özarslan, Özel hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu belirtti.

Başkan Özarslan, istifasının ardından kamuoyuna yeni bilgiler sundu. "Görevime devam ediyoruz. Biz halka hizmet etmeye kararlıyız," diyen Özarslan, karşılaştığı baskılara dikkat çekti. Özarslan, CHP'deki durumu değerlendirirken, kişisel hakaretlerin kabul edilemez olduğunu vurguladı.

"Partimizin değerlerine zarar veren bir durumu kabul edemeyiz. 31 Mart seçimlerinde oy veren tüm seçmenlerin hakkını koruyarak yolumuza devam edeceğiz," diye ekledi. Özarslan ayrıca, CHP'nin kurucu lideri Atatürk’ün mirasına duyduğu saygıyı da dile getirdi.

BİRLİK VE BERABERLİK VURGUSU

Mesut Özarslan, siyasi birlik ve beraberliğe olan ihtiyacı vurgulayarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli'nin yürüttüğü çalışmaların önemine dikkat çekti. "Hizmetlerimize devam edeceğiz. Bu davamız insani bir davadır," dedi.

ÖZGÜR ÖZEL’E CEVAP: NEDEN MESAJLARI SİLDİN?

Özarslan, CHP lideri Özgür Özel'e de seslenerek, mesajları neden sildiğini sordu. "Benim aileme yönelik yapılan bu hakaretlerin hesabını sorgulayacağım," dedi.

AK PARTİ İDDİALARINA YANIT

AK Parti'ye katılacağına yönelik spekülasyonlarla ilgili Özarslan, "Bağımsızım, hizmetime devam ediyorum. MHP kökenliyim ve geçmişte AK Partili arkadaşlarımla oturup konuştuğum doğru, ancak partiye geçmemle ilgili bir görüşme geçmedi," şeklinde bilgi verdi.

ŞEHRİN SORUNLARINA YÖNELİK HASSASİYET

PORTAŞ incelemesi hakkında ise Özarslan, eleştirilerin haksız olduğunu ve kendisinin devlete sahip çıkan bir birey olduğunu ifade etti. "Üzerime atılan suçlamalar asılsız," dedi. Özarslan, muhalefetle sorun yaşamadığını, ancak halkın hizmetinde olma görevini sürdürmekte kararlı olduğunu belirtti.