Kayseri'de yaşayan Rıfat Özdemir, Jeffrey Epstein'a olan fiziksel benzerliği nedeniyle sosyal medyada ve halk arasında hedef gösterildiğini dile getirerek, yaşadığı psikolojik sıkıntılar neticesinde Kayseri'yi terk edip Ankara'ya taşınma kararı aldığını ifade etti. Dış görünüşünden ötürü aldığı olumsuz tepkilere maruz kaldığını belirten Özdemir, bu dönemde çalışamadığını ve bir süreliğine evinde kalma kararı aldığını açıkladı.
“BENZETME KABUS GİBİ”
Rıfat Özdemir, çevresindeki insanların olumsuz bakışlarının kendisini fazlasıyla etkilediğini belirterek, "Olay, yeğenimin benim fotoğrafımı çekip sosyal medya üzerinden paylaşmasıyla başladı. Görüntü aniden binlerce kişiye ulaştı. Uluslararası basında yer aldığımda durumun boyutunu daha iyi anladım. Epstein'e benzemek benim için hoş bir durum değil. Epstein hakkında bilgi sahibi değildim; yeğenim benzettiğinde onu sıradan bir ünlü olarak düşünmüştüm. Ama daha sonra onun karanlık geçmişini öğrendim. Şu anda dekorasyon işleriyle uğraşıyorum ama bu benzerlik yüzünden insanlarla iletişim kurmakta zorlanıyorum. Beni Epstein gibi algılayarak benden uzaklaşan insanlar oluyor. Bunun ifade edilemeyecek bir acı olduğuna inanıyorum. Herkesten ricam, önyargılarla yaklaşmasınlar" dedi.
“ANKARA’DA YENİ BİR BAŞLANGIÇ”
Epstein'a olan benzerliğinin getirdiği baskılar nedeniyle iş hayatında zorluklar yaşadığını vurgulayan Özdemir, "Kayseri'den ayrılmak zorunda kaldım. Şu anda Ankara'ya taşındım ve bir hafta evden çıkmamayı planlıyorum. Yurt dışında işlerim var fakat şu an bu fırsatı değerlendiremiyorum. Yurt dışına gittiğimde kendimi ifade edememekten korkuyorum" şeklinde konuştu.
“EPSTEİN BENZERLİĞİ TOPLUMDAN UZAKLAŞTIRIYOR”
Toplumsal baskılardan kaçarak yaşamını yeniden inşa etmek isteyen Özdemir, şu şekilde devam etti: "Hiç kimse benim yerimde olmak istemez. Kılık değiştirip görünümümü değiştirmek istesem de bu konuda zorlanıyorum. Zengin değilim ki yüzümü değiştirmek için estetik yaptırayım. Eşimle birlikte Ankara'ya taşınmaya karar verdik. Çünkü burada daha önce de yaşamıştık ve Kayseri’nin olumsuz atmosferinden uzaklaşmak istedik. Kadir İnanır'a benzemek belki keyif verebilir ama Epstein'a benzemek, toplumdan dışlanmayı getiriyor. Ankara'ya taşınmak zorunda kaldım ve burada da bu tür deneyimlerden kaçınmak istiyorum.