26 Mart 2026, Perşembe 14:39
Son Dakika | GÜNCEL

Katar'da Şehit Olan ASELSAN Teknisyenleri, Ankara'da Sonsuzluğa Uğurlandı

Katar'da helikopter kazasında yaşamını yitiren ASELSAN teknisyenleri Kahraman ve Can için Ankara'da cenaze merasimi düzenlendi. Törene çok sayıda siyasetçi ve vatandaş katıldı.

Katar'da düşen bir helikopterde şehit olan ASELSAN teknisyenleri Kahraman ve Can, Çankaya'daki Ahmet Hamdi Akseki Camisi'nde düzenlenen cenaze töreni ile son yolculuklarına uğurlandı. Öğle namazının ardından gerçekleştirilen törene, aile yakınları ve birçok davetli katıldı.

Şehitlerin aileleri, gündemde olan taziye dileklerini kabul ederken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da bu acı günlerinde ailelerin yanlarında olarak destek sağladı.

Törene; Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu ve diğer bakanlar ile birlikte çok sayıda siyasi figür ve vatandaş da katılım gösterdi. Törende, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gönderilen bir çelenk de yer aldı.

Cenaze namazının ardından, kahraman teknisyenlerin naaşları tekbirler eşliğinde cenaze aracına taşındı. Cenaze törenine katılan polis bando ekibi, şehitlerin cenazelerini onurlandırdı. Kahraman'ın cenazesi Cebeci Şehitliği'nde, Can'ın cenazesi ise Güdül’de toprağa verildi.