26 Mart 2026, Perşembe 15:59
Son Dakika | GÜNCEL

İzmit'te Yaşanan Saldırı Olayında Bir Kişi Tutuklandı

İzmit'in Yeşilova Mahallesi'nde meydana gelen saldırıda Ali Aladağ, kimliği belirsiz kişilerce darbedilerek cep telefonu gasbedildi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sonucu bir şüpheli tutuklandı.

15 Şubat tarihinde İzmit'in Yeşilova Mahallesi'nde Turan Güneş Caddesi'nde meydana gelen saldırı, bölgedeki güvenliği bir kez daha gündeme getirdi. İddialara göre, Ali Aladağ evine dönerken yanına yaklaşan bir araçtan inen kişilerce darbedildi. Saldırganlar, Aladağ’ın cep telefonunu gasp ederek olay yerinden kaçtı. Çevredeki vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezi'ne yapmış olduğu ihbarla sağlık ve polis ekipleri hızla bölgeye sevk edildi. Yaralanan Aladağ, hastaneye kaldırıldıktan sonra taburcu oldu ve saldırganlardan şikayetçi oldu.

Bir Şüpheli Gözaltına Alındı

Polis ekipleri olayın ardından hızla çalışma başlattı ve saldırıya karışan şüphelilerden birinin E.Y. olduğunu tespit etti. E.Y., gözaltına alındıktan sonra emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından tutuklandı. Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği bilgisi verildi.

Ali Aladağ: 'Husumetim Yok'

Olayın tanığı olarak konuşan Ali Aladağ, "Eve giderken köprü altından geçiyordum. Yanımda bir minibüs durdu ve çakmak istediler. Çakmağı verdikten sonra araçtan indiler ve bana saldırmaya başladılar. Kendimi savunmaya çalıştım ancak başaramadım. Sonrasında yardım çağırdım ve ambulansta hastaneye kaldırıldım. Telefonumu da gasp ettiler. Hiçbir husumetim yok, şahısları tanımıyorum," diye konuştu.

Sokak Güvenliği Hakkında Uyarıda Bulundu

Olayın nedenini bilmediğini belirten Aladağ, "Bu mahallede her türlü durum yaşanabiliyor. Burada halkın huzur içinde yaşaması çabalanması gerekiyor. Ben de halkın içinden biriyim ve güvenli bir yaşam talep ediyorum," dedi. (DHA)