Haftanın son çalışma gününü geride bırakan İstanbullular, iftara yetişebilmek için yoğun bir şekilde yola çıkınca kentte trafik yoğunluğu, kritik seviyelere ulaşmış durumda. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin CepTrafik uygulamasına göre, trafik yoğunluğu şehir genelinde %85 seviyelerine çıktı.
AVRUPA YAKASI’NDA TRAFİK FELÇ OLDU
Avrupa Yakası'nda, D-100 kara yolunda özellikle Şişli ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü arasında her iki yönde de araçlar ilerlemekte güçlük çekiyor. Haliç Köprüsü, Okmeydanı, Mecidiyeköy ve çevresinde sıkışıklıklar dikkat çekiyor. Cevizlibağ'dan başlamak üzere, Şirinevler, Yenibosna, Bakırköy ve Beylikdüzü yönlerinde de yoğun trafiğin olduğu gözlemleniyor.
TEM Otoyolu'nda, Seyrantepe ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü arasında her iki yönde yoğun trafik yaşanıyor; Gaziosmanpaşa'dan Mahmutbey Gişeleri'ne kadar araç trafiği zor ilerliyor. Büyükdere Caddesi ve Levent katılım yollarında da benzer durumlar mevcut.
ANADOLU YAKASI'NDA DURUM FARKLI DEĞİL
Anadolu Yakası’nda, D-100 kara yolunda Kadıköy-Kartal hattında çift yönlü ağır trafik gözleniyor. TEM Otoyolu'nda, Kurtköy Kavşağı'ndan Çamlıca Gişeleri'ne kadar yoğun bir akış mevcut, ayrıca Şile Otoyolu'nda Çekmeköy-Ümraniye arasında da araçlar ağır seyrediyor.
Metrobüs duraklarındaki yolcu yoğunluğu da dikkat çekiyor, özellikle Zincirlikuyu'da yönlerine gitmek isteyen vatandaşlar metrobüsleri beklerken ciddi kalabalıklar oluşmakta.