08 Nisan 2026, Çarşamba 17:27
Son Dakika | DÜNYA

İsrail Ordusu Lübnan'ı Bomba Yağmuruna Tutuyor: Beyrut'ta 10 Dakikada 100 Saldırı Gerçekleştirildi

İsrail ordusu, Beyrut'un merkezi bölgelerine yönelik yoğun bombardımanlar düzenledi. 10 dakika içinde peş peşe gerçekleşen saldırılarda Hizbullah'ın askeri tesisleri hedef alındı.

İsrail ordusu, Lübnan’ın başkenti Beyrut'u yoğun bir bombardımana maruz bıraktı. Kentin merkezi bölgelerinden art arda gelen patlama sesleri, halkı tedirgin etti.

SALDIRI UYARISI YAPILMADI

Beyrut'un Dahiye bölgesinde nüfus yoğunluğunun bulunduğu alanlar da hedef alındı ve bu noktalardan yükselen dumanlar dikkat çekti. Ancak, saldırı öncesinde herhangi bir uyarı yapılmadığı öğrenildi.

'10 DAKİKADA 100 SALDIRI'

İsrail ordusunun yaptığı açıklamaya göre, 10 dakika içerisinde birçok bölgede toplamda 100 saldırı gerçekleştirildi. Bu saldırıların, Hizbullah’a ait komuta merkezi ve askeri tesisleri hedef aldığı iddia edildi.

Açıklamada, Beyrut, doğudaki Bekaa ve güney bölgelerine yönelik yapılan bu geniş çaplı hava saldırısının, İsrail'in Lübnan’a yönelik düzenlediği en büyük saldırı olarak nitelendirildiği belirtildi.

NE OLMUŞTU?

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD ve İran arasındaki geçici ateşkese Lübnan'ın dahil olmadığına dikkat çekmişti. Öte yandan, ateşkese aracılık eden Pakistan, Lübnan’ın bu sürece dâhil olduğunu savunmuştu. Konuyla ilgili olarak ABD’den henüz resmi bir açıklama gelmedi.