15 Mayıs 2026, Cuma 15:05
Son Dakika | DÜNYA

İsrail, Lübnan'ın Sur Kentine Hava Saldırısı Düzenledi: 4 Nokta Vuruldu

İsrail ordusu, Lübnan'ın Sur kent merkezine ve çevresine yönelik hava saldırıları gerçekleştirdi. Bu saldırılar, 17 Nisan'da yürürlüğe giren ateşkesin ihlali olarak değerlendiriliyor.

İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyinde yer alan Sur kentinin merkezi ve çevresine hava saldırıları başlattı. 17 Nisan'da yürürlüğe giren ateşkese rağmen, bu saldırıların Hizbullah'ın altyapısını hedef alarak gerçekleştirildiği bildirildi.

Lübnan resmi ajansı NNA'nın aktardığına göre, İsrail savaş uçakları, Sur kent merkezi ile birlikte Maşuk, Hamadiye Şebriha ve Abbasiye beldelerini bombaladı. Ayrıca, Sur'daki Hiram Hastanesi yakınında bulunan bir halk sağlık merkezi de saldırıdan nasibini aldı.

İsrail, sabah saatlerinde, Sur kentine bağlı Hamadiye, Maşuk, Şebriha, Hoş ve Zakuk el-Mefdi beldelerine saldırı tehdidinde bulunmuştu.

İsrail'in Lübnan'a Yönelik Saldırıları ve Ateşkes Süreci

İsrail, 2 Mart'ta Lübnan'a yoğun hava saldırıları düzenleyerek ülkenin güneyini işgal etmişti. Bu süreçte, Lübnan hükümeti, yerinden edilenlerin sayısının 1 milyonu aştığını açıkladı. ABD Başkanı Donald Trump da, 17 Nisan'da başlayan 10 günlük geçici ateşkesin 3 hafta daha uzatıldığını duyurmuştu.

Lübnan Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre, 2 Mart'tan bu yana süregelen saldırılarda 2 bin 880'den fazla kişi hayatını kaybetti. Ateşkesin devam etmesine rağmen İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyindeki saldırı ve ev yıkımlarını sürdürmekte, Hizbullah ise ateşkesi ihlal eden İsrail birliklerine karşı saldırılar gerçekleştirmektedir.