10 Mayıs 2026, Pazar 17:09
Son Dakika | GÜNCEL

İsrail'de CNN Türk Canlı Yayınına Engelleme: 'Polisin Yokluğu Moral Veriyor'

İsrail-İran-ABD gerilimi sürerken, CNN Türk ekibi Patek Tikva'da İran misillemesine maruz kalan alanı görüntüledi. Yayın esnasında bölgede bulunan bazı İsrailliler ekip üyelerine müdahale etti. Muhabir Serdar Öz, polisin yokluğunun sivil tepkiyi artırdığını ifade etti.

İsrail, İran ve ABD arasındaki çatışmalar surlarını sarmaya devam ederken, CNN Türk ekibi Patek Tikva kentinde İran'ın gerçekleştirdiği saldırının izlerini aktarmak üzere bölgeye gitti. Saldırı sonrası meydana gelen yıkım, izleyicilere aktarıldı. Ancak yayın sırasında bölgedeki bazı İsraillilerin CNN Türk muhabiri Serdar Er ve kameraman Alper Öztürk’e müdahalede bulunması dikkat çekti.


'Polisin Yokluğu Cesaret Veriyor'
Muhabir Serdar Öz, olayları şu şekilde özetledi: "Tam yayına gireceğimiz esnada bir sivil engellemelerle karşılaştık. İran saldırısının yarattığı tahribatı görüntülerken, bir İsrailli sivil kameranın lensini kapatmaya çalıştı. Bu durumla karşılaşmamız, bizi o bölgeden çıkarmak zorunda bıraktı. Daha önce de benzeri tepkilerle karşılaştık. Enkaz alanlarında polisin olmaması bu tarz taşkınlıkların artmasına neden oluyor. Normalde sivil müdahaleler böyle bir şekilde gerçekleşmemeli."


CNN Türk, daha önce de İsrail polisinin ekiplerine yönelik gerçekleştirdiği gözaltı ve provokatif eylemlerle gündeme gelmişti. 4 Nisan'da, muhabir Serdar Er ve kameraman Alper Öztürk, Ramat Gan’da bir füze saldırısının ardından yangın söndürme çalışmalarını aktarırken aniden bir kişinin yayına müdahale etmeye çalıştığı bildirildi.