26 Mart 2026, Perşembe 20:29
Son Dakika | DÜNYA

İran Ordusu'ndan Kara Harekatı Uyarısı: Düşman İçin Daha Zorlu Olacak

İran basınında yer alan habere göre, İran Ordusu Kara Kuvvetleri Komutanı Ali Cihanşahi, olası bir kara harekatına karşı verdikleri yanıtı ve düşmana sunacakları zorlukları vurguladı.

İran medyası, İran Ordusu Kara Kuvvetleri Komutanı Ali Cihanşahi'nin olası bir kara harekatına ilişkin dikkat çekici açıklamalarına yer verdi. Cihanşahi, İran ordusunun düşmana karşı zorlu bir mücadele vermeye hazır olduğunu belirtti.

Cihanşahi, 'Kara savaşı düşman için daha tehlikeli ve maliyetli olacak' diyerek, olası bir çatışmanın sonuçlarının ciddi olacağını vurguladı. Bu süreçte ABD ve İsrail'in bölgedeki tüm gelişmelerini titizlikle izlediklerini de sözlerine ekledi.

Ayrıca, Cihanşahi, bu tür bir savaşın 'telafisi mümkün olmayan' sonuçlar doğurabileceği konusunda uyararak, ihtimal dahilindeki bir savaşın kapsamına dair endişelerini dile getirdi.