Tel Aviv'den gelen son bilgilere göre, İsrail Ordu ve Güvenlik Kurumu hükümete 450 bin ek asker gönderme talebinde bulundu. CNN Türk muhabiri Emrah Çakmak, bu talebin ardından ABD’nin de bölgeye 5 bin askeri nakledeceğini belirtti. Amerika Birleşik Devletleri, iki ülke arasında üç hafta sürecek bir askeri planlama yapılacağı yönünde de sinyaller veriyor.
KARA HAREKATI TEHDİDİ
İsrail'den gelen askeri hazırlıklar, bölgedeki durumun ciddiyetini artırıyor. Washington ve Tel Aviv, önümüzdeki üç hafta boyunca sürecek kapsamlı saldırı planları üzerinde yoğun bir şekilde çalışıyor. Bu bağlamda, İsrail Ordu Sözcüsü Defrin, Hamursuz Bayramı'na kadar sürecek eylemlerin planlandığını vurguladı.
HAMURSUZ BAYRAMI ÖNCESİ HAZIRLIKLAR
Yahudi toplumunun önemli bayramlarından biri olan Hamursuz Bayramı, bu yıl 1 Nisan’da kutlanacak. İleriye dönük tarihi göz önünde bulundurulduğunda, askeri operasyonların planlaması hız kazanmış durumda.
İRAN’A YÖNELİK SALDIRILAR
ABD ve İsrail'in İran'a karşı gerçekleştirdiği saldırılar, 28 Şubat'ta başladı. Tahran ise, ABD üsleri ve İsrail hedeflerine karşılık verdi. İran yönetimi, bu saldırılarda yüksek kayıplar yaşandığını ve ölü sayısının 1348’e, yaralı sayısının ise 17 bini geçtiğini ifade etti.