İletişim Başkanı Burhanettin Duran, sosyal medya platformu NSosyal'da yaptığı paylaşımda, ABD ve İran arasında imzalanan barış anlaşmasına dair önemli değerlendirmelerde bulundu.
Duran, bölgede gerilimin sona erdirilmesi ve istikrarın yeniden sağlanması açısından bu anlaşmanın büyük bir öneme sahip olduğunu belirterek, "Bölgemizde gerilimin sona erdirilmesi ve istikrarın yeniden tesis edilmesi açısından ABD ve İran arasında varılan uzlaşmayı memnuniyetle karşılıyoruz. Temennimiz, bu anlaşmanın yalnızca mevcut krizin sona ermesine değil, aynı zamanda kalıcı barışın sağlanmasına da katkı sağlamasıdır" ifadelerini kullandı.
Ayrıca, Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, bölgede barış ve istikrarın sağlanmasına yönelik tüm olumlu çabaları desteklemeye devam edeceğini vurguladı. Duran, diyalog, diplomasi ve uluslararası hukuka bağlılık temelinde huzur ve güven ortamının tesisinin mümkün olacağına dikkat çekti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan da ABD ve İran arasındaki mutabakatı memnuniyetle karşıladığını ifade ederken, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan da anlaşmanın olumlu sonuçları hakkında benzer görüşler bildirdi. Ayrıca, Pakistan da barış anlaşmasının taraflarca kabul edildiğini tarih vererek duyurdu.