Mardin'in Derik ilçesinde yaşayan kardeşler İlhan (54) ve Bahattin Akti (75), kanser tedavisi gördükleri süreçte hayatlarını kaybetti. İlhan Akti, Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesindeki bir hastanede tedavi altında iken dün akşam saat 19.00'da fenalaşarak yaşamını yitirdi.
Farklı Şehirlerde Tedavi Görüyorlardı
İki kardeş, farklı şehirlerde sağlık hizmeti almakta idi. İlhan Akti'nin ardından, onun vefatından yalnızca bir saat sonra, Mersin'deki bir hastanede akciğer kanseri tedavisi gören ağabeyi Bahattin Akti de hayata gözlerini yumdu. İlhan Akti'nin cenazesi, sabah saatlerinde Viranşehir'de, Bahattin Akti'nin cenazesi ise Mersin'de toprağa verildi.
“Ayrı Yerlerde Defnetmek Zorunda Kaldık”
Kardeşleri Eşref Akti, yaşadıkları zor durumu şu sözlerle ifade etti: "Bir anda iki vefat haberi almak bizleri derinden üzdü. Bahattin ağabeyim Mersin’de, İlhan ağabeyim Viranşehir’de tedavi görüyordu. Önce saat 19.00'da İlhan'ın, bir saat sonra da Bahattin'in vefat haberini aldık. Bir anda yıkıldık, ne yapacağımızı bilemedik. Kaderleri aynı güne yazılmış, birbirlerinden ayrı yerlerde defnetmek zorunda kaldık."