İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, GÜSODER heyetiyle yaptığı görüşme sonrası sosyal medya hesabından önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Çiftçi, vatandaşların huzurunu ve güvenliğini sağlarken sokak hayvanlarıyla ilgili meselelerin de göz ardı edilmemesi gerektiğini belirtti.
Görüşmelerde, sokak hayvanları sorununa kalıcı ve sürdürülebilir çözümler geliştirilmesine dair fikir alışverişinde bulunduklarını dile getiren Çiftçi, ‘Milletimizin beklentilerine yanıt veren, ortak akıl ve istişare kültürüyle gerçekleştirilen her türlü katkıyı son derece değerli buluyoruz’ dedi.
Heyetin nazik ziyaretine teşekkür eden İçişleri Bakanı, güvenlik ile sokak hayvanlarına yönelik çözüm önerilerinin öneminin altını çizerek, Türkiye'de bu konulardaki farkındalığın artırılmasına yönelik adımlar atmaya devam edeceklerini vurguladı.