Hollanda, Almanya'nın ardından Hürmüz Boğazı'ndaki mayın temizleme görevine destek vermek amacıyla bölgeye bir fırkateyn göndereceğini duyurdu. Fırkateynin şu anda Hint-Pasifik'te olduğu ve birkaç hafta içinde bölgeye ulaşacağı bilgisi verildi.
Hollanda, Almanya'nın ardından Hürmüz Boğazı'na olası mayın temizleme operasyonu için bir savaş gemisi gönderdi. Hollanda Savunma Bakanlığı'nın açıklamasına göre, gönderilen fırkateyn şu an Hint-Pasifik bölgesinde yer almakta ve Hürmüz Boğazı'na ulaşmasının birkaç haftayı bulacağı öngörülüyor.
'Fırkateyn Kızıldeniz'e Doğru İlerliyor'
Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius ise önceki gün yaptığı açıklamada, Almanya'nın da Hürmüz Boğazı'na iki gemi gönderdiğini belirtti. Bakan Pistorius, 'Şu anda mayın tarama gemimiz Fulda ve ikmal gemimiz Mosel, Süveyş Kanalı'ndan geçerek Kızıldeniz'e doğru ilerliyor' ifadelerini kullandı.