23 Mayıs 2026, Cumartesi 23:00
Son Dakika | DÜNYA

Fransa, İsrail Bakanı Ben-Gvir'in Ülkeye Girişini Yasakladı

Uluslararası kamuoyunun tepkisi üzerine Fransa, İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'in ülkeye girişini yasakladı. Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Noël Barrot, bu kararın gerekçesini açıkladı.

Son günlerde Gazze’ye yardım ulaştırmak amacıyla yola çıkan Küresel Sumud Filosu’ndaki aktivistlere kötü muamele eden İsrail’in Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir’e uluslararası tepkiler artarak devam ediyor.

Fransa’dan Ciddi Adım

Fransa, artan eleştiriler üzerine önemli bir karar aldı. Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Noël Barrot, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, Ben-Gvir’in Fransa’ya girişinin yasaklandığını duyurdu. Barrot, ayrıca Ben-Gvir’e yaptırım uygulanması için Avrupa Birliği’ne çağrıda bulundu.

Bakanlığın Önceki Adımları

Fransa Dışişleri Bakanlığı, daha önce İsrail yönetimine, Küresel Sumud Filosu aktivistlerine yönelik kötü muamele iddiaları nedeniyle uyarıda bulunmuş ve İsrail Büyükelçisi'ni bakanlığa çağırmıştı. Barrot, konuya ilişkin açıklamasında, “Vatandaşlarımızın güvenliği her zaman önceliğimizdir. Bu filo ile ilgili olumlu düşünmesek de, katılımcılara saygılı muamele gösterilmelidir. Bu nedenle, onlar en kısa sürede serbest bırakılmalıdır,” ifadelerini kullandı.