Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Noel Barrot, Fransız televizyon kanalı France Info'da katıldığı bir programda önemli açıklamalarda bulundu. Barrot, ABD-İran mutabakatı çerçevesinde Hürmüz Boğazı'nın 30 gün içerisinde yeniden deniz trafiğine açılmasının planlandığını ve bu alanda güvenliği sağlamak üzere İngiltere ve Fransa öncülüğünde kurulan misyonun faaliyete geçmek için hazır olduğunu ifade etti.
Barrot, söz konusu misyonun yalnızca savunma amaçlı olduğunu, savaşan taraflardan bağımsız bir yapıda olduğunu hatırlatarak, Lübnan'da devam eden gerilimler ve ateşkes ihlalleri konusunda da eleştirilerde bulundu. Barrot, "(ABD-İran mutabakatı) Anlaşmanın ilk maddesi, Lübnan dahil tüm cephelerde çatışmaların son bulması. İsrail hükümetinin buna uyması gerekiyor," şeklinde konuştu.
ABD'nin Netanyahu hükümeti üzerinde gerekli baskıyı uygulaması gerektiğini vurgulayan Barrot, Lübnan'ın güneyinde İsrail'in düzenlediği hava saldırıları sonucunda 16 kişinin hayatını kaybettiğine dikkat çekti. Barrot, ateşkes ve mutabakata rağmen İsrail'in saldırılarına son vermemesini eleştirdi.
14 Haziran'da İran ve ABD tarafından imzalanan 14 maddelik mutabakatın, savaşın sona erdirilmesi ve taraflar arasındaki sorunların diyalogla çözülmesini amaçladığı bildirildi. Bu mutabakat, Lübnan dahil olmak üzere bölgede güvenliğin sağlanmasına yönelik önemli adımlar içermektedir.