İstanbul Maltepe'de 17 Haziran Çarşamba günü akşam saatlerinde kaçırılan İBB Kültür A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Erhan Karaal, kurtarıldıktan sonra sağlık durumu hakkında eşi Ayşe Toprak Karaal açıklamalarda bulundu. Eşinin önce Tuzla Devlet Hastanesi'ne, ardından Kartal Lütfü Kırdar Eğitim Araştırma Hastanesi'ne sevk edildiğini ve tedavisinin yoğun bakımda sürdüğünü belirten Karaal, yaşadıkları zorlu süreci gözler önüne serdi.
'Eşimle Görüşmeme İzni Vermediler'
Karaal, kendisini telefonla arayan kişilerin sadece 'Eşinizle görüşmeyi istemez misiniz?' dediklerini söyleyerek, bu süreçte yaşadıkları sıkıntıları dile getirdi. "Sadece birkaç kez arandım ama detaylı bir konuşma yapamadık. Kaçırıldığı günden beri uykusuzum, yemek yiyemedim" şeklinde duygularını ifade etti. Gözaltına alınan sekiz kişi ile ilişkili düşündükleri konulara ise eleştirel bir yaklaşım sergileyerek, "Eşim karıncayı bile incitmeyen bir insandır. Bu olayda yanlış bir hedef seçildiğini düşünüyorum çünkü bunun mantıklı bir açıklaması yok" dedi.
'Zor Bir Süreç Atlattık'
Karaal, kendisine telefonla ulaşanların, 'Polis merkezinde olmamalısınız' dediklerini de ekleyerek, eşinin bulunacağına olan inancını ve yaşadığı korku dolu günleri aktardı. "Üç gün boyunca polis merkezinde bekledim, çok zor bir süreçti. Eşim Tuzla Orhanlı'da izbe bir yerde bulundu; ama son anda kurtarıldı. Emniyet, polis, savcılar ve milletvekilleri bu süreçte yanımızda oldu. Hepinize bu yardımlarınız için teşekkür ederim" diyerek sürecin sonunda yaşadığı şükran duygularını dile getirdi.