01 Nisan 2026, Çarşamba 13:42
Son Dakika | DÜNYA

Erbil'de Yağ Deposuna İHA Saldırısı: Alevler Yükseliyor

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne yönelik saldırılar devam ederken, Erbil-Musul yolu üzerindeki bir yağ deposuna sabah saatlerinde insansız hava aracı düştü. Olayın ardından büyük bir yangın çıktı, ancak can kaybı yaşanmadı.

İran savaşının başlamasıyla birlikte Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’ne (IKBY) yapılan saldırılar artarak devam ediyor. Bu sabah saatlerinde, Erbil-Musul yolu üzerinde yer alan bir yerel şirkete ait yağ deposuna insansız hava aracı (İHA) düştü. Olay sonrasında depodaki yanıcı malzemeler alev alırken, bölgeden yükselen dumanlar dikkat çekti.

Yangın Büyüyor, Maddi Hasar Büyük

Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre, depo içerisinde bulunan yağ ve diğer lojistik malzemelerin yanıcı olması nedeniyle maddi hasarın büyük olduğu bildiriliyor. Ancak, sevindirici bir haber olarak, olayda herhangi bir can kaybı veya yaralanma yaşanmadığı ifade edildi.

Sivil savunma ekiplerine ait itfaiye araçları, yangını kontrol altına almak için bölgede müdahale çalışmalarına devam etmektedir.