26 Mart 2026, Perşembe 14:36
Son Dakika | GÜNCEL

Enerji Bakanı Bayraktar: Jeopolitik Riskler ve Enerji Piyasaları Üzerine İşbirliği Devam Edecek

Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uluslararası Enerji Ajansı Başkanı Fatih Birol ile bir araya gelerek, jeopolitik risklerin ve bunların küresel enerji piyasalarına etkileri hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uluslararası Enerji Ajansı Başkanı Fatih Birol ile gerçekleştirdiği görüşmede, bölgedeki jeopolitik risklerin enerji piyasaları üzerindeki olası etkilerini masaya yatırdı.

Bakan Bayraktar, özellikle Hürmüz Boğazı’nda yaşanabilecek olumsuz senaryoların petrol ve sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) fiyatları, piyasa istikrarı ve arz güvenliği üzerindeki yansımalarını ele aldıklarını belirtti.

Türkiye'nin, kaynak çeşitliliğine dayalı doğal gaz tedarik portföyü ile güçlü LNG altyapısının yanı sıra artan yer altı depolama kapasitesi ve sağlam iletim sistemi sayesinde enerji arz güvenliğini çok yönlü bir şekilde yönettiğini vurguladı.

Bölgedeki gelişmeleri dikkatle izleyen Bakan Bayraktar, uluslararası hukukun ve diplomasi zemininde gerilimin en kısa sürede düşmesini umduğunu, enerji piyasalarında istikrarın korunması için tüm paydaşlarla işbirliği içinde çalışmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.