14 Şubat 2026, Cumartesi 19:16
Son Dakika | GÜNCEL

Emine Erdoğan, '22 Okula 22 Kütüphane' Projesinin Açılışında Kütüphanelerin Öğrenmedeki Rolünü Vurguladı

Emine Erdoğan, Toplumsal Gelişim Eğitim ve Sosyal Yardımlaşma Derneği'nin (TOGEMDER) '22 Okula 22 Kütüphane' projesinin açılışında, kütüphanelerin eğitimdeki önemine dikkat çekti ve derneğin hayata geçirdiği sosyal projeler hakkında bilgi verdi.

Emine Erdoğan, Onursal Başkanı olduğu Toplumsal Gelişim Eğitim ve Sosyal Yardımlaşma Derneği'nin (TOGEMDER) hayata geçirdiği "22 Okula 22 Kütüphane" projesinin açılışını Üsküdar Mihrimah Sultan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde gerçekleştirdi. Törende yaptığı konuşmada, Erdoğan, bu tür projelerin toplum için ne denli önemli olduğunu vurguladı.

Erdoğan, kütüphaneleri okulların "kalbi, ruhu ve can damarı" olarak tanımlayarak, nitelikli kitaplarla dolu kütüphanelerin eğitim hayatını sürekli hale getireceğini belirtti. Ayrıca, derneğin sosyal yardımlaşma alanında gerçekleştirdiği projeleri öven Erdoğan, "Ben bu millet için ne yapabilirim?" düşüncesini benimseyen bireylerin bu dernekte buluştuğunu ifade etti.

Derneğin gerçekleştirdiği toplumsal projelerden bahsederken, eğitim bursları ve insani yardım çalışmaları gibi birçok alanda geniş kapsamlı destek sunduğunu belirten Erdoğan, kütüphanelerin eğitimde fırsat eşitliği ve sosyal adalet sağlama yönüyle hayati öneme sahip olduğunu vurguladı.

Öğrencilere yönelik yaptığı çağrıda, kütüphane kullanımını teşvik eden Erdoğan, "Gelin hepiniz gönüllü kütüphane elçisi olun" diyerek, kitap sevgisinin yaygınlaştırılmasına katkı sağlamalarını istedi. Öğrencilerin kütüphanelerdeki kaynakları etkin bir şekilde kullanarak eleştirel düşünme becerilerini geliştirebileceklerinin altını çizdi.

Açılışta ayrıca, Erdoğan kütüphaneye hediye edilen bir kitap setini de okul kütüphanesine bağışlayarak, başarılı bir örneklik sergiledi. Törende, katılımcılara yazar Mustafa Kutlu'nun eserlerinden de özel bir kesit okundu.

Program, protokol üyelerinin kurdele kesimi ile sona ererken, Erdoğan'ın okulun kütüphanesini gezip öğrencilere kitaplar hakkında bilgi vermesiyle tamamlandı.