Dün akşam saatlerinde Sincan ilçesi Hürriyet Mahallesi'nde meydana gelen korkunç olay, bir apartman dairesinde yaşandı. 55 yaşındaki emekli Uzman Çavuş Remzi Büyükköprü, beylik tabancasıyla eşi Deniz (46) ve kızları Simge (21) ile Irmak Nehir Büyükköprü'yü (16) vurduktan sonra aynı silahla intihar etti.
Olayın hemen ardından, Irmak Nehir, annesi Deniz ve babası Remzi Büyükköprü, olay yerinde hayatını kaybederken, çenesinden vurulan Simge Büyükköprü, ağır yaralı olarak Ankara Şehir Hastanesi'ne kaldırıldı. Genç kızın durumu kritik olarak belirtiliyor.
Olay yeri incelemeleri sonrasında, hayatını kaybeden aile bireylerinin cenazeleri otopsi için Adli Tıp Kurumu’na sevk edildi. İlgili kaynaklardan edinilen bilgiye göre, anne ve kızının cenazeleri Eskişehir'de, intihar eden Remzi Büyükköprü'nün ise Kırıkkale'de defnedileceği öğrenildi.
Simge Büyükköprü, hastanede geçirdiği ameliyatın ardından yoğun bakım servisine alındı. Konuşamayan genç kızın, kağıda yazdığı notta babasının psikolojik sorunları olduğunu, maddiyat sıkıntılarıyla boğuştuğunu ifade ettiği öğrenildi. Babası, kendisini odaya kilitlemiş, sonrasında dışarıya çıkarak komşularından yardım istemiş.
Apartman yöneticisi Levent Çolak, olay öncesi apartmandaki gergin atmosfer hakkında, "Ara sıra her evde olduğu gibi bağırma ve kavga seslerini duyuyorduk. Ancak böylesine şiddetli bir olayı beklemiyorduk. Komşumuzla çok yakın ilişkimiz yoktu," şeklinde konuştu. Bir başka komşu Taner Öcal ise, olay sırasında ambulansların geldiğini belirterek, yaralı kızı gördüğünde el işareti yaparak evini göstermeye çalıştığını ifade etti.
Soruşturma devam ediyor, olayın kapsamı araştırılıyor.