05 Mayıs 2026, Salı 14:19
Son Dakika | GÜNCEL

El Chapo'dan Dikkat Çeken İfade: 'Yüzleşmek İstiyorum'

Meksika'nın ünlü uyuşturucu kartel lideri El Chapo, ABD'de tutuklu bulunduğu cezaevinden Federal Mahkemeye yaptığı başvuruda, hakkındaki suçlamalarla yüzleşmek istediğini belirtti. Mahkeme, talebi 'mantıksız' bularak reddetti.

Meksikalı uyuşturucu baronu Joaquín 'El Chapo' Guzman, ABD'nin Colorado eyaletinde bulunan yüksek güvenlikli cezaevinden New York Doğu Bölgesi Federal Mahkemesi'ne bir dilekçe sundu.

'Kötü Muameleye Maruz Kaldım'

Başvuruda, insanlık dışı muameleye maruz kaldığını savunan Guzman, yargılama sürecinde önemli ihlaller yaşandığını ileri sürdü. Özellikle mahkumiyetine neden olan bazı delillerin 'kanıtlanmadığını' vurguladı.

'Meksika'da Yüzleşmek İstiyorum'

Guzman, ABD'den Meksika'ya iade edilmesini talep ederek, hakkında yürütülen suçlamalarla kendi ülkesinde yüzleşmek istediğini kaydetti. Ancak Bölge Mahkemesi Yargıcı Brian Cogan, bu talebi ‘mantıksız’ bularak anında reddetti.

Geçmişte Neler Olmuştu?

Dünyanın en büyük uyuşturucu çetelerinden biri olan Sinaloa Karteli'nin lideri olarak 17 Temmuz 2019'da New York'ta müebbet hapis cezasına çarptırılan Guzman, ABD hükümeti tarafından, kartelinin her yıl 100 bin Amerikalının ölümüne yol açan sentetik uyuşturucu fentanilin başlıca tedarikçisi olarak suçlanıyor.